I'm a mother of Muhammad Dani Ismad & Aqeela Izzdamia and a wife of Nuriasmadi Md Arshad... I'm dedicated my entire life for my love and my career

Tuesday, February 12, 2013

My first entry for 2013

Alhamdulillah. Aku masih di sini dan masih diberikan kesempatan oleh Tuhan untuk bernafas serta seterusnya dapat menikmati keindahan kehidupan ciptaanNya ini. Sedar tak sedar sudah hampir 6 bulan aku meninggalkan ruang peribadiku di sini rupanya. Sepanjang 6 bulan ini, terlalu banyak perkara telah ku lalui. Pahit dan manis, semuanya kutempuhi demi untuk meneruskan kehidupan. Dan Alhamdulillah, syukur ke hadrat Ilahi kerana aku mampu menempuhinya. Syukur juga kerana TUhan mengurniakan aku suami dan anak2 yang amat memahamiku. Juga terima kasih kepada emak kerana bersabar dengan ku dan sentiasa mendoakan yang terbaik untuk anak2nya.

Namun, biar apapun yang telah terjadi, aku tetap seperti aku yang dulu "I am an ordinary person who wish to live in an extraordinary life. I am still an employee of my employer. And of course a wife of my hubby Nuriasmadi, and a mother of Muhammad Dani Ismad, 6years old and Aqeela Izzdamia, 2years old".

Cuma bezanya untuk tahun ni, aku lebih bermatlamat. Lebih berani berimpian. InshaAllah, berkat menuntut ilmu, aku sudah nampak apa yang aku inginkan dalam hidup ini dengan lebih jelas dan terang. I am looking forward to maximized my potential through my part time business as an entrepreneur. I believe that i am a powerful money magnet. I wants to be loved and willing to gives love to others. My greatest gratitude is to Allah the Almighty. InshaAllah. 

Bermula hanya kerana menghadiri semnar percuma, akhirnya aku telah menemui satu sinar yang kupercaya, bahawa inilah yang kucari-cari selama ini. Ini lah yang aku perlukan selama ini yang dapat membawa aku ke satu peringkatt lagi dalam hidup ini. Terasa betapa ruginya diri kerana pada usiaku 32 tahun baru aku menemui seorang yang mampu ku panggil MENTOR..

 

No comments:

Post a Comment